Vloerisolatie: weg met tocht én vocht!

Wie vloerisolatie heeft, is blij verrast over het resultaat, blijkt uit een onderzoek van stichting Milieu Centraal. Of het nu gaat om de isolatie van een houten vloer of betonnen vloer.

Wat maakt mensen zo enthousiast over vloerisolatie?

  • Na het isoleren van de vloeren voelen ze geen trek en tocht meer over de vloer. Dankzij de isolatie is de temperatuur voelbaar hoger.
  • Het klimaat in huis is gezonder geworden, omdat de isolatie de vocht- en schimmelproblemen aangepakt heeft. Door de vloer verantwoord te isoleren wordt de vloer beschermt tegen rot en schimmel.
  • Vloerisolatie is succesvol omdat het energieverbruik aantoonbaar omlaag gaat.

Vloerisolatie spouwmuurisolatie

Wat is nu goede vloerisolatie?

Vandaag de dag zijn er veel isolatiematerialen. De isolatiespecialist.nl heeft voor het isoleren van de vloeren een breed assortiment. Ieder huis, vloer en kruipruimte is immers anders. Wilt u weten welke isolatie het beste bij uw woning past? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies.

Wanneer is vloerisolatie interessant?

Het isoleren van de vloer is interessant bij woningen die gebouwd zijn voor 1983. Vloerisolatie was toen namelijk nog niet vanzelfsprekend. Huizen van na 1983 zijn standaard voorzien van vloerisolatie. Voor het aanbrengen van de isolatie is een kruipruimte noodzakelijk. Om de isolatie tegen de vloer aan te kunnen brengen is een minimale werkhoogte van 50 cm nodig. Is uw kruipruimte lager dan 50 cm en/of moeilijk te bereiken, dat is bodemisolatie een interessant alternatief.

Stel een vraag